11 Ocak 2013 Cuma

Sandık Boyama...

Daha önce salonumda yaptığım değişikliklerle ilgili bir post yayınlamıştım. ( Çok da güzel yorumlar aldım, herkese teşekkürler..) Bu da onun küçük bir parçası.. Sandık Boyama.. :)

Önce söz konusu obje nedir, eski hali ne idi ona bakalım.. Fotoğrafları, büyük bir fotoğraftan kesit alıp büyüttüğüm için kötüler, kusura bakmayın...


Malzemelerimiz;

  • Yukarıda gördüğünüz, Anneciğimiz'den kalma (onun da gençliğinden) eski,yıpranmış ama değerli, kıymetli, hatıra dolu çeyiz sandığı.. ( kendileri hala çeyizle doludur; ve hem içi hem üzeri iş gördüğünden, ayrıca diğer eşyalar gibi anne hatırası olduğundan gözden çıkarılamamış, bu hale sokulmuştur..)
  • Maskeleme bandı..
  • rulo, fırça vs.
  • ve baş kahraman Polisan X1 Anti Aging  beyaz boya...Kapı Boyası diye yazıyor kutuda..  Bunu soran arkadaşlar olmuştu, boyanın resmini yayınlarım demiştim.. Boyayı, fotoğrafını çekmek üzere saklandığı yerden çıkarınca "ooouuu.." dedim çünkü - o kadar temiz çalışmışım ki- boyanın etiketi-metiketi kalmamış.. 

Kutunun üzerinde, boyayla volkanik desenler oluşturduğum kısmın tam altında kocaman kırmızı bir X1 yazısı var arkadaşlar.. Arkasını da çektim, siz tipinden tanıyın artık.:) ..


Daha küçük kutuları var mı bilmiyorum, ben tüm sandalyeleri, masanın ayaklarını ve sandığı,  suyla inceltmeden 4 kat boyadığım halde, hala yarısı duruyor.. Kalan yarısı dursun bakalım, beklediği birşey vardır.. Tutup evdeki kapıları da boyamaya karar vermem işten bile değil şu sıralar... 

Boyayı tanıdık, sandığa dönelim mi.. Bismillah deyip işe başlayalım..

Öncelikle sandığımızı, maskeleme bantlarıyla istediğimiz şekli verecek şekilde kaplıyoruz hanımlar. Sandık koyu renkse, bantlar genellikle beyaz ya da krem olduğundan, en sonunda göreceğimiz görüntünün zıddı bir tablo oluşuyor önce.. ( Ben her zamanki gibi tez canlı davranıp, bir hevesle boyamaya başladığım için, fotoğraf çekmek ancak boya işi bittikten sonra aklıma gelmişti. O yüzden bantların yapıştığı ilk halini göremiyorsunuz. Ama tahmin etmesi zor bir şey de değil zaten..) 

Daha sonra -eğer sandık az da olsa cilalı ise- hafif  bir zımpara yapıyoruz. Burada; zımparayı bantları yapıştırdıktan sonra, -görünen kısımlara- yapmak önemli.. Bantların kapattığı kısım bize parlak lazım çünkü :)

Boyanın bitmiş halini görüyorsunuz. üzerindeki bantların izleri belli oluyor dikkatli bakıldığında..


Boyayı, ruloyla, 3 ya da 4 kat sürdüğümü hatırlıyorum. Kuruma süresi çok uzun değil zaten, ben bir tarafını boyarken, diğer tarafı kuruyordu nerdeyse.. Ama yine de en az yarım saat beklemekte fayda var katların arasında..

İşte şimdi en zevkli kısım..

Bir köşesinden başlayarak, bantları dikkatli bir şekilde (boyayı kaldırmasın kenarlarından) sökmeye başlıyoruz..



Bazı rötuşları sonradan yapacaksınız :) (kulplar gibi..)

Sonuç böyle oluyor..



Vee evinizin istediğiniz köşesinde yerini alıyor.. (kapağına kulplar eklenmedi henüz, güzel sevimli bişey olsun diye o konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor..)


12 yorum:

  1. suuuperrrr ....boya adi arastiriyordum bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tevafuk etti desene.. Hiç beklemeden al, parlak değil mat bir boya ama güzel.. Kokusuz.. Tek kötü tarafı su bazlı olduğu için, ele bulaşanlar öyle tinerle filan çıkmıyor. Suyla yıkamak durumundasın.. O da tamamen temizlenmiyor.. Bununla ilgili bir püf noktası vereyim sana; çok hafif bulaşıp da kurursa elinde, vay haline, suyla hiiiç çıkmıyor. Abdest alırken ellerini bulaşık süngeriyle "cif"leme kıvamına geliyorsun.. O yüzden bulaştığında, biraz daha kalın boya sür oraya, o zaman daha kolay temizleniyor.. Ya da -vay be şu anda aklıma geldi- eldiven kullan arkadaşım :))

      Sil
  2. Gerçekten çok beğendim.
    Ne kadar orjinal olmuş...
    Maşallah becerinize ve cesaretinize hayran kaldım.
    Selam ve dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşyalar yeni olmayınca, cesaret etmek çok zor olmuyor sevgili benbir.. Beğendiğine çok sevindim.. Sevgiler..

      Sil
  3. ÇOK GÜZEL BİR YENİLEME OLMUŞ.TEBRİKLER.

    YanıtlaSil
  4. bayıldım nazlıcım.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. maşallah çok hoş modern bir sandık olmuş

    YanıtlaSil
  6. şöyle mağrifetli postlara bakıpda yorum yapmayan insanlara uyuz oluyorum, 7 yorum görünce hemen başladım yazmaya....ellerine sağlık bence muhteşem olmuş.bunu yapmayı geeeçtim düşünmesi bile üstünlük diye düşünüyorum..hemen diğer yapılanlara geçiyorum

    YanıtlaSil
  7. gerçekten harika olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık bende çeyiz sandığımı boyamak istiyorum.ama sanki zımparalamak lazım gibi geldi bana çünkü parlak üzeri ne dersiniz

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Yazis tarzinizi cok beyendim eğlenceli yazı olmuş ellerinize sagluk çok şık olmuş ben annemi kaybettim şimdi bikaç mobilyası var hatıra bende atamam. ALLAH anneler i evlatlarina bagislasin

    YanıtlaSil